Uusia tekijöitä ABOAGORAN tuotantotiimissä 

Kaksi nuorta naista istuu läppäreiden äärellä kokoushuoneessa.
Sonja Korhonen ja Petra Piiroinen työskentelevät Aboagoran tuotannon parissa. Kuva: Aino Jämsä

Petra Piiroinen aloitti Aboagoran uutena projektitutkijana maaliskuussa. Tiimiä kesän aikana täydentää myös harjoittelija Sonja Korhonen. Tiivis työtahti huipentuu elokuussa uuden seitsenvuotisen ohjelmakauden aloitukseen. 

Vuoden 2024 Aboagora lähestyy huimaa vauhtia ja uuden ohjelmakauden aloitusta valmistelee parhaillaan Aboagoran uusi projektitutkija-tuottaja Petra Piiroinen. Petra on aloittanut tehtävässään 11.3.2024, päävastuunaan Aboagoran suunnittelu ja tuotanto yhteistyössä kuratointikomitean kanssa. Petralla on vankkaa kokemusta tapahtumatuotannosta aiemmista tehtävistään muun muassa kamaritaidetapahtuma Meidän Festivaalin toiminnanjohtajana.

“Työ Aboagoran parissa on todella etuoikeutettu näköalapaikka taiteen ja eri tieteenalojen rehevässä rajamaastossa. Poikkitaiteellinen ja –tieteellinen yhteistyö on kiinnostanut minua jo pitkään, ja sen mahdollistaminen ja edistäminen on ammatillisesti kiehtovaa”, Petra kertoo. Aboagoran ohella hän toimii parhaillaan myös Suomen Säveltäjät ry:n projektisuunnittelijana.

Aboagoran tehokasta tuotantotiimiä vahvistaa kesällä määräaikainen viestintäharjoittelija Sonja Korhonen. Sonja on kolmannen vuoden musiikkitieteen opiskelija ja aloittanut tehtävässään 12.6.2024 alkaen. Hän on kerryttänyt aiempaa työkokemusta tapahtumatuotannosta niin työharjoittelussa kuin vapaaehtoistehtävissä eri festivaaleilla ja seminaareissa. Harjoittelun työtehtävät painottuvat pääasiassa Aboagoran viestintään sekä muun muassa tapahtuman vapaaehtoistiimien ohjaamiseen. Sonja on innostunut tehtävistään Aboagorassa: 

”Olen kertaalleen päässyt kurkistamaan Aboagoran kulisseihin vapaaehtoisena tapahtuma-avustajana pari vuotta sitten. Kaipasin uudenlaisia työtehtäviä tapahtumatuotannon parissa, ja niitä tämä harjoittelu on hienosti tarjonnut. Ehdottomasti mukavinta Aboagorassa ovat olleet monipuoliset työtehtävät kiinnostavan tapahtuman tuottajatiimissä enkä malta odottaa elokuuta, kun yleisö pääsee näkemään tämän vuoden Aboagoran.” 

Vuoden 2024 Aboagora käynnistää uuden teemakokonaisuuden ”The Planets”, joka pohjaa Gustav Holstin (1874–1934) säveltämään samannimiseen orkesterisarjaan. Seitsenvuotinen ohjelmakausi starttaa orkesterisarjan samannimisellä osalla Mars, sodan tuoja. Sodan teemaa käsitellään laajasti esityksin ja luennoin sekä kulttuurisesta että tieteellisestä näkökulmasta. Aboagora järjestetään Sibelius-museossa Turussa 28.–30.8.2024. 

Aboagora on tieteen ja taiteen tekijöiden kohtaamispaikka, yhteistyön mahdollistaja ja uuden luomisen tila. Hankkeen jokavuotiseen toimintaan kuuluu Turun Sibelius-museossa järjestettävä kansainvälinen kolmipäiväinen päätapahtuma, tutkimusretriitti sekä avoimet Avant Aboagora -ennakkotapahtumat. Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 käynnistetty hanke on pioneeri tiede- ja taideyhteistyön saralla. Tapahtuma perustuu näkemykseen siitä, että kokonaisvaltainen ongelmanratkaisu edellyttää paitsi tieteidenvälisyyttä myös tieteellisten ja taiteellisten näkökulmien yhdistämistä. Aboagoran järjestäjätahoja ovat Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun AMK:n Taideakatemia, Åbo Akademin säätiö ja Turun Yliopistosäätiö. Aboagoraa vuonna 2024 tukevat Koneen säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Svenska Kulturfonden, Tieteellisten seurain valtuuskunta, William Thurings Stiftelsen ja Oskar Öflund Stiftelsen. 

Posted on: July 11, 2024, by :
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.